10 must-see attracties op het Oléron eiland

Een prestigieus erfgoed onze citadel gelegen in het Château d'Oléron

In de 17e eeuw door Richelieu besloten om het eiland te beschermen en vervolgens uitgebreid en versterkt door Vauban. Een rondleiding wordt georganiseerd van de kasteelburcht naar Fort Boyard.

Le Fort Boyard

Het fort ligt op een zand- en rotsachtige oever met dezelfde naam, gebouwd onder Napoleon tussen 1801 en 1859. Het werd gebouwd om de dijk aan de Charente en de haven van Rochefort te beschermen tegen de Engelsen. Het kan niet meer bezocht worden omdat het een filmlocatie is geworden voor een bekend tv-programma...!!!! Wij raden u echter aan om begeleide tochten te maken vanuit Boyardville en Saint-Denis d'Oléron.

De vuurtoren van Chassiron

De vuurtoren van Chassiron, gelegen aan de noordkant van het eiland Oleron, laat zeelieden toe de wateren van de Antiochische pertuis te betreden. Op de eerste verdieping van de vuurtoren kunt u in het ecomuseum de ontdekking van het leven van de mannen van de kust ontdekken. U kunt ook de 224 treden beklimmen en een uitzonderlijk panorama aanschouwen.

De haven van La Cotinière

De haven van La Cotinière, gelegen aan de Atlantische kust, is de belangrijkste ambachtelijke vissershaven van Charente-Maritime en de regio Aquitaine. Het is de zesde grootste Franse haven. U kunt de veelkleurige flotilla's komen ontdekken. Om de geheimen van de haven van La Cotinière te ontdekken, worden nu tijdens elke schoolvakantieperiode en op de eerste vrijdag van elke maand rondleidingen georganiseerd. La Cotinière is ook een veelheid aan winkels en restaurants aan de haven.

De haven van de salines

Ontdek de kwelders van het eiland Oleron. Het is gelegen in de stad van het grote stranddorp. De haven van de zoutmijn, een natuurlijke omgeving die als natuurcentrum wordt bestempeld, wil de geschiedenis van de zoutwinning in Oleron en de knowhow van de Saunier op vele manieren laten zien: ecomuseum, rondleidingen, boottocht.

Boyardville

Met een adembenemend uitzicht op Fort Boyard vanaf het strand, ontdek Boyardville en maak een zeereis naar Fort Boyard of Île d'Aix. Het is ook een jachthaven, met een groot fijn zandstrand en 600 ha staatsbos. Een echte badplaats gericht op watersport.

Het strand van Gatseau

Het strand van Gatseau ligt ten zuiden van het eiland Oléron tegenover het schiereiland Arvert. Omzoomd door een dichtbegroeid bos was het een authentieke en woeste plaats. De ligging op het puntje van Rijsel en de lage ligging aan de oceaan maakt het een veilige en onderhoudende plek waar wandelingen en ontspanning zich vermengen met activiteiten aan de kust. De ligging in het zuiden en de rand van het bos, goed beschermd, maakt het een ideale plek voor kinderen. U kunt te voet of met een kleine trein komen en u verlaat de auto's op een parkeerplaats stroomopwaarts.

Het strand van Vert bois

Het strand van Vert bois is onze favoriet, een van de meest aangename en gelegen in het zuiden van het eiland.

De zee ontmoet het nationale bos, een wilde en authentieke plek. Een populaire plek voor glijsporten.

Fietspaden

Het eiland Oleron en het Oleron peettantebekken hebben meer dan 260 km aan fietsroutes. Door de getijden, de bossen en de zee kunt u in uw eigen tempo genieten van de diversiteit van de landschappen.
Om de vuurtoren van Chassiron te bereiken, kunt u midden op de zalmen trappen of de getijden van het zuiden van het eiland in de buurt van het Château d'Oléron ontdekken, voor iedereen mogelijk. Toegankelijk voor het hele gezin.
Namelijk: het fietsnetwerk is uitgerust met een computer en bewegwijzering die beschikbaar is bij de VVV.

Le marais des oiseaux

Gelegen in het hart van het eiland Oleron, in een natuurgebied dat zich uitstrekt over ongeveer 130 hectare. Het herbergt een park (10 ha) voor de ontdekking van wilde dieren en huisdieren voor educatieve doeleinden.
De hele familie is er te vinden, van de miniboerderij tot de wilde soorten van onze getijden en elders: eenden, ganzen, roofvogels,...
Alles is verzameld langs een 1,5 km lang pad dat voor iedereen toegankelijk is.
Namelijk: gelegen tussen de gemeenten Dolus d'Oléron en Saint-Pierre-d'Oléron, is het elke dag geopend van 1 juli tot 31 augustus.