Oléron eiland

Het eiland Oléron is het grootste Franse eiland aan de Atlantische kust. Ze staan ook bekend als het "Luminous" eiland, bekend om zijn prachtige stranden van fijn zand en zijn natuurlijke omgeving rijk aan fauna en flora.

LE GRAND VILLAGE PLAGE

Kleine badplaats met een groot fijn zandstrand en een kwelder met een typische kwelderhaven.
Het natuurcentrum van de haven van de zoutfabriek is gewijd aan de zoutwinning.

SAINT TROJAN LES BAINS

Gelegen in het zuidelijke deel van het eiland, is het in het hart van een uitgestrekt dennenbos. Deze stad is een van de belangrijkste badplaatsen op het eiland. Natuur en welzijn die kenmerkend zijn voor dit resort.
De site van Pointe de Gatseau, een echte natuurlijke omgeving, blijft een van de belangrijkste sites van het eiland, rijk aan fauna en flora.
U kunt dit staatsbos met de fiets of per minitrein ontdekken. Ook het mimosafestival mag u elk jaar niet missen.

DOLUS D’OLERON

Belangrijkste steden van het eiland met een groot zakelijk gebied inclusief de belangrijkste hypermarkten. Profiteer van een dubbele kustlijn aan de Atlantische Oceaan in het westen en aan de Baskische bypass in het oosten.
Dolus is verdeeld tussen bossen, getijden en cultuur, het heeft verschillende stranden, waarvan sommige gewijd zijn aan de surfsport.

« Onze favoriet en die van Vertbois »

BOYARDVILLE

Gelegen tegenover Fort Boyard, staat deze plaats bekend om zijn jachthaven van waaruit vele cruiseschepen vertrekken naar onder andere La Rochelle. Een bevoorrechte plek voor gezinnen, grenzend aan prachtige stranden en het prachtige zalmbos.

SAINT PIERRE D’OLERON

Het belangrijkste stedelijke gebied van het eiland Oleron, vaak beschouwd als de hoofdstad, is begiftigd met belangrijke economische en commerciële activiteiten, zoals veel hypermarkten.
Het gedeeltelijk voetgangershistorisch centrum is gestructureerd rond enkele emblematische monumenten zoals de kerk van Saint-Pierre, de lantaarn van de doden en het huis van de voorouders waar de schrijver Pierre Loti rust.

U zult niet nalaten om de veelkleurige flottielje te bekijken voor de veiling, in de vissershaven de cotinière.

SAINT GEORGES D’OLERON

Het dorp Saint Georges, ver weg van de hoofdas van het eiland, verdient een stop om u te laten gaan langs de steegjes van de zalen, de romaanse kerk.

De gemeente heeft een veelheid aan typische dorpjes zoals Boyard, een stad die niet kan worden genegeerd op het eiland, Chaucre en Domino, het zand van Vignier, grenzend aan zeer mooie stranden aan de oceaanzijde. le Douhet waar de haven is gelegen.

LA BREE LES BAINS

Een recente stad (1953) met authentieke charme, een badplaats, badend in de Antioché en met uitzicht op het Ile de Ré en La Rochelle. Een echte oase van rust tussen het getij en kleurrijke steegjes. Bij de ingang van het dorp mag u de 15e eeuwse Moulin de La Fontaine niet missen, een van de best bewaarde van het eiland Oléron.

SAINT DENIS D’OLERON

De meest noordelijke gemeente van het eiland. Een uitzonderlijke omgeving waar natuur, authenticiteit en vrije tijd in perfecte harmonie zijn, kom en geniet van zwemmen met het gezin op het strand van La Boirie en van sport zwemmen op het strand van de hutten van de fietspaden langs de kusten, wandelingen in de jachthaven, zeevisparty's of dagelijkse cruises.
U komt ook onze andere favoriet van het eiland ontdekken, de vuurtoren aan het einde van de wereld, de majestueuze vuurtoren van Chassiron die uitkijkt over de pertuis d'Antioche en een onvergetelijk uitzicht biedt vanaf de top van zijn 46 meter.