Charente-Maritime

In 2015 werd Charente-Maritime gerangschikt als de topbestemmingen voor Fransen (exclusief Parijs), na alleen al in dat jaar meer dan 34 miljoen bezoeken te hebben geregistreerd.
Maar het is niet verwonderlijk dat Charente-Maritime de mooiste landschappen van Frankrijk heeft, of het nu gaat om de kustlijn, de getijden, de wijngaarden of de bosmassieven.
En we hebben het nog niet gehad over het rijke en gevarieerde historische en culturele erfgoed, terwijl we het in Charente-Maritime nog niet hebben gehad over wat er te doen en te ontdekken valt:

La Rochelle

Bezoek de oude haven, de beroemde torens, symbool van de stad, voordat u de straat op gaat om de architectuur en de winkels te ontdekken. Geniet van een ijsje bij Ernest de gletsjer.
Niet te vergeten is het bezoek aan het aquarium, een van de grootste van Europa. Stap dan in tussen de zeilboten in de haven van Les Minimes.

Ré eiland

In de buurt van La Rochelle, kom en ontdek de typische dorpjes zoals La Flotte en Ré en Arse en Ré, die tot de mooiste dorpen van Frankrijk behoren.
Te doen: Huur een betere fiets om de geheimen van het eiland te ontdekken en de walvisvuurtoren aan het einde van het eiland te bereiken.

Rochefort

De stad Rochefort nodigt u uit op een zeereis waar er een beetje avontuur en een verre horizon is.
Het beroemde kuuroord Rochefort opent een deur naar de monding van de Charente en steekt over via de allerlaatste veerbootbrug in Frankrijk. Een stad van kunst en geschiedenis die door Colbert werd gekozen om het grootste militaire arsenaal van het koninkrijk te worden. Thuishaven van de beroemde Hermelien. Voor de sportievelingen die even geen tijd hebben om de accromatten te testen. Ontdek de Royal Corderie, het huis van Pierre Loti's dat u de wens zal geven om te reizen.

Aix & Madame eiland

U wilt natuur, een rustige wandeling en vooral geen auto's ontmoeten, op deze twee kleine eilandjes met hun onmiskenbare wilde charme waar fietsers en voetgangers koning zijn.
Een boottocht van 20 minuten vanaf Fourras brengt u naar een eiland waar de natuur behouden is gebleven.

Aix eiland

U kunt een wandeling maken door het versterkte dorp en de specialiteit van het parelmoerhuis ontdekken.

Rond het eiland gaan (ongeveer 3 uur).

Madame eiland

Het kleinste eiland van Charente-Maritime, heeft u alleen toegang tot Madame Island bij laag water. Bij vloed neemt u de "pas naar het ossenstation". Eenmaal aangekomen kunt u een wandeling maken door Lille om te genieten van een vistocht of een bezoek brengen aan de viskwekerij.

Royan

Een badplaats aan de kust van schoonheid zal u verleiden met zijn stranden en zijn architectuur uit de jaren vijftig. U ontdekt de Notre-Dame kerk, de centrale markt en het congrescentrum. Verder naar het noorden, Pontaillac: een stad die u uitnodigt om te luieren aan het water maar ook om te surfen. Langs de kust ontdekt u de Palmyra, de Mathes, waarvan de beroemde dierentuin en de 1600 dieren niet meer worden gepresenteerd. In de omgeving kunt u zich opladen in de Saujon thalasso, de goede zeelucht inademen tijdens het paardrijden in het bos van La Coubre of op de fiets langs de Vélodyssée. Ontdek de unieke landschappen van de kliffen van de grotten van het estuarium.

Saintes

Een stad van kunst en geschiedenis, de stad biedt meerdere reizen door de geschiedenis en het water, het ontwikkelde zich dankzij de Romeinen. Een stad van tweeduizend jaar oud waar u de triomfboog (Germanicusboog), de abdij met dames, het amfitheater van de Sint Eutroop-basiliek kunt ontdekken. Stap ook aan boord van een Gabare of een cruiseschip voor een wandeling op de Charente.